Back to All Events

Wine Makers Dinner med Champagnehuset Dame de Carreau

  • Palate Resturant 23 Dronning Eufemias gate Oslo, Oslo, 0194 Norway (map)

Onsdag 25. september dekker vi opp til en uforglemmelig middag, når vi får besøk av Oriane Carreau fra champagnehuset Dame de Carreau. Hun skal geleide oss gjennom vinene til maten denne kvelden.

Gjennom flere generasjoner med vinmakere, fra far til sønn, og nå videre fra far til datter, har nå Oriane Carreau banet sin egen vei.


I 2014 begynte hun prosessen med å konvertere en liten vinmark til økologisk sertifisering. Det lille domenet, som strekker seg over 6 hektar, driftes etter strenge prinsipper om naturlig produksjon både i vinmark og vinkjeller. Far og datter har dedikert mye tid på å utforske de subtile nyansene i terroiret vinrankene står.


Det er særlig et fokus på individuelle parseller, årgangsvin og sjeldne druetyper som står sentralt hos Carreau.
Champagne Dame de Carreau har sitt utspring i landsbyen Celles-sur-Ource, kjent for den høyeste tettheten av champagneprodusenter i én enkelt landsby. Landsbyen ligger i Côte des Bar, sør i Champagne, der jordsmonnet preges av mer leire sammenlignet med områder lengre nord, noe som minner mer om jordsmonnet i Chablis. Kimmeridge-jordsmonn er fremtredende i området, noe man kjenner i hennes cuveer.


Vinene som blir servert denne kvelden:
Blancs Vrais 2018 + Blanc Vrais 2019
Bonnes Bondes 2014 + Bonnes Bondes 2015
Batarde 2015+ Batarde 2017

Kjøkkenet vårt har satt sammen en 5-retters meny, med noen av de beste råvarene vi har tilgjengelig fra havet. Løyrom, Sjøkreps, kveite, piggvar og måltidet avsluttes med Petit Four


Pris for 5 retters + 6 glass vin = 1995kr
Når: 25. september onsdag
Hvor: Palate Restaurant
Klokken: 18.00
Booking: https://booking.gastroplanner.no/Palate/t
Spørsmål: helga@palate.no